HTML

Mindenüttjó - Kisvárosi fiatalok a nagyvilágban

Elindulunk. Szétfröccsenünk Európában. Ez az év erről szól: Új környezet, új élmények, új ismerősök. Pécsi barátok nekivágnak Európa különböző országainak. Ez a blog nem csak nekik szól, nem csak virtuális találkozási pont, hanem rendszeres helyzetjelentés is az otthonmaradóknak.

Friss topikok

  • aaaaaa_ron: Ezt jó volt olvasni, sokmindent eszembe juttattatok! ;) Szerintem elég jó kis lista lett, ami még ... (2009.12.13. 01:09) a mi top 8- es 10-unk
  • aaaaaa_ron: Váá, én megpróbáltam eldugni, de velem meg kidobatták a kontaktlencsefolyadékomat, ami még félig v... (2009.11.02. 10:37) skocia i love you

Linkblog

a város, ami folyik

2009.09.14. 19:45 aaaaaa_ron

Akkor ott folytatom, ahol abbahagytam. Szóval azt figyeltem meg a város szűk utcáit járva, hogy érdekes módon minden működik. Nem találok jobb szót. Működik vagyis él. Szinte csak egyirányú utca van a városfalakon belül, ezek egy részén buszok is járnak, rengeteg gyalogos, biciklis cikázik össze-vissza, gyakran egy ember sem fér el a járdának nevezett szegélyen. Mégsem láttam egy olyan helyzetet sem, hogy valakit majdnem elüt az autó, hogy hirtelen fékeznek, még az előző autónak szóló duda is valahogy máshogy szól, nem fenyegető a hangja. Átmennek a gyalogosok, elmegy egy-két autó, mindennek megvan a maga ideje. Elfolynak a dolgok egymás mellett, vagy azt is mondhatjuk, elgördülnek egymásba kapaszkodva, ahogy a fogaskerekek. Ha ennyire össze van itt zárva mindenki, akkor valószínűleg jobban kell egymásra figyelni. Csak így megy ez a falak közé zárt életmód. Persze volt rá elég idő, hogy ez a különös tudatosság kialakuljon a városi köztudatban, hogy megolajozódjon ez az ezer éves város-gépezet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenuttjo.blog.hu/api/trackback/id/tr961381948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása